Σεμινάριο – workshop για παραγωγούς κατσικίσιου τυριού και επιχειρηματίες στον τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας/εστίασης από τη Χαλκιδική
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο υλοποίησης Τοπικών Δράσεων, που αφορούν στη διατοπική Συνεργασία «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 του Μέτρου 19 του προγράμματος CLLD/LEADER ΠΑΑ 2014-2020, πραγματοποιεί σεμινάριο – workshop για παραγωγούς κατσικίσιου τυριού και επιχειρηματίες στον τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας/εστίασης από τη Χαλκιδική, την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025 και ώρα: 11:00 στον Πολύγυρο (αίθουσα συνεδριάσεων Επιμελητηρίου Χαλκιδικής).
Στόχος του σεμιναρίου – workshop, είναι οι συμμετέχοντες, να ενημερωθούν για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία το κατσικίσιο τυρί, όπως αυτά έχουν προκύψει από έρευνες που έχουν αναπτυχθεί σε εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς και να εκπαιδευτούν στη διασύνδεση της γνώσης και της έρευνας που αναπτύσσεται σε εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς, της παραγωγής κατσικίσιου τυριού που αποτελεί τοπικό προϊόν αγροδιατροφής της Χαλκιδικής και της γαστρονομίας/εστίασης σε όλη την αλυσίδα παραγωγής «από την γη στο πιάτο», προκειμένου να αναδειχθεί η διαφοροποίηση του κατσικίσιου τυριού από τα υπόλοιπα είδη τυριού.