Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2025
Με τη συμμετοχή έξι επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων έκανε και φέτος αισθητή την παρουσία του το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε μια από τις μεγαλύτερες Διεθνείς εκθέσεις τροφίμων στη χώρα, την Foodexpo 2025, που πραγματοποιήθηκε 8-10 Μαρτίου, στο Metropolitan Expo, στα Σπάτα , στην Αθήνα.
Για μια ακόμη χρονιά η FOOD EXPO 2025 αποτέλεσε ευκαιρία για συναντήσεις, δικτύωση και διερεύνηση του κλάδου των τροφίμων μέσα από τις πολυάριθμες συμμετοχές επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Οι εντυπώσεις από τη διοργάνωση, τις συμμετοχές των εκθετών αλλά και από το πλήθος επισκεπτών που προσελκύει από την Ελλάδα και το εξωτερικό η Διεθνής Έκθεση, είναι άριστες.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 12.00. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που προηγήθηκε των εγκαινίων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαγωγική δυνατότητα που έχει ανάγκη η χώρα, τη συνεχή στήριξη του πρωτογενή τομέα με εργαλεία για εκσυγχρονισμό, αλλά και τη δημιουργία υπεραξίας που οφείλουμε να δημιουργήσουμε για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του κόσμου.
Τις επιχειρήσεις της έκθεσης επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος Γιάννης Κουφίδης, και οι Ιορδάνης Αραβυσωνίδης, Δημήτρης Βαγιάννης, και η υπεύθυνη επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Λία Μπουντιούκου.
Οι Επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής που συμμετείχαν με τη στήριξή του είναι:
- ΚΑΖΑΚΗΣ ΜΕΠΕ – ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ Η2-E04
Αμπελόφυλλα σε άλμη, ντολμαδάκια, χειροποίητες πίτες - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι ΛΑΔΑΣ ΑΕ Η3-B20/C19
Ελιά σε διάφορες συσκευασίες - ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΩΡΗΣ ΜΕΠΕ Η3-A49
Τυροκομικά προϊόντα - ERMILIA OLIVES AE3-E09
Βρώσιμες ελιές - ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΕ Η3-C43
Τυροκομικά προϊόντα - INOLIVIA FOODS ΙΚΕ Η4-A34
Ελιές, σαλάτες, λιαστές τομάτες, deli
Στόχος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής είναι, να στηρίζει κάθε ενέργεια εξωστρέφειας για τα μέλη του, επιδοτώντας τη συμμετοχή τους με ξεχωριστά και ολοκληρωμένα περίπτερα, στους ειδικούς τομείς κάθε έκθεσης, ανάλογα με τα προϊόντα που παράγουν και εμπορεύονται, ώστε να έχουν τη μέγιστη αποτελεσματικότητα από την παρουσία τους.