ΚΟΥΦΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Εκλεγμένος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.
Τηλέφωνο :
E-mail :

Βιογραφικό Σημείωμα

Ονομάζομαι Κουφίδης Γιάννης και έχω γεννηθεί 28 Μαρτίου 1975. Κατάγομαι από τον Νομό Χαλκιδικής  και  ο τόπος κατοικίας μου είναι τα Νέα Σύλλατα. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά. Εργάζομαι από το 1995 έως σήμερα στα Νέα Μουδανιά.

Όσον αφορά τις σπουδές μου, το 1993 αποφοίτησα με άριστα από την τεχνολογική σχολή Θεσσαλονίκης με την ειδικότητα του τεχνίτη αμαξωμάτων.  Ανήσυχο πνεύμα και με ιδιαίτερη κλίση προς το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα,  συνέχισα τις σπουδές μου και έτσι σπούδασα σε ιδιωτική σχολή , όπου αποφοίτησα το 2015,  ακολουθώντας την κατεύθυνση της διοίκησης των επιχειρήσεων . Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων και παράλληλα με τις σπουδές μου, παρακολούθησα εποικοδομητικά σεμινάρια και συνέδρια όπως: σεμινάριο με θέμα την ανακύκλωση αδρανών υλικών (2004) , οικονομικών και management  (2007). Αναφορικά με την επάρκειά μου σε ξένες γλώσσες, είμαι άριστος γνώστης της αγγλικής γλώσσας.

Η επαγγελματική μου εμπειρία ξεκίνησε από το 1995. Από το 1995 έως το 2003 ήμουν ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρίας, με κύρια δραστηριότητα την ανάληψη δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Το 2003 ίδρυσα και νέα εταιρία στη Χαλκιδική ,  με δραστηριότητα την αποκομιδή  απορριμμάτων και την ανακύκλωση.  Ταυτόχρονα διατελώ μέτοχος και Διευθύνων  Σύμβουλος  σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ με το διακριτικό σήμα «Ελληνικά Μάρκετ», που έδρα της έχει  τον νομό Χαλκιδικής.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε το 2012 με την εκλογή μου στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής . Από αρχές του 2018 κατέχω το αξίωμα του εκλεγμένου Προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, του Προέδρου στην Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρία της Χαλκιδικής (ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.), καθώς και το αξίωμα  του Αντιπροέδρου στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, στο Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) στη Θεσσαλονίκη και στην «Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» με διακριτικό τίτλο «ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε.» στη Χαλκιδική.