2nd Taste Halkidiki B2B HORECA Event 2025
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο πλαίσιο του Taste Halkidiki και σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, διοργάνωσε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στη ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, το 2nd Taste Halkidiki B2B HORECA Event. Η σύνδεση των τριών τομέων της οικονομίας μεταξύ τους, πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή, η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, αλλά και η προώθηση των μοναδικών προϊόντων και της γαστρονομίας της Χαλκιδικής αποτέλεσαν τους κύριους στόχους της σημαντικής αυτής διοργάνωσης.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, αλλά και της τοπικότητας, ως κύριου παράγοντα της βιώσιμης ανάπτυξης. Δεσμεύτηκε επίσης, ότι το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα συνεχίσει να στηρίζει συστηματικά δράσεις για εξωστρέφεια και ουσιαστική ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής.
Παρόντες στο πάνελ οι Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου, Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, το μέλος ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Λένα Παπία, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης. Όλοι αναφέρθηκαν στη σημασία της δικτύωσης, στη δημιουργία συνθηκών win win για παραγωγούς, ξενοδόχους και εστιάτορες, αλλά και στη δυναμική της συνεργασίας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης Γ. Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Παρουσιάσεις για το πρόγραμμα Taste Halkidiki, τα προϊόντα της Χαλκιδικής και την προώθηση της γαστρονομίας έκαναν οι Σύλβια Κουμεντάκη και Νανά Ζυγούρα του Chef Stories Team, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Λία Μπουντιούκου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εξής παραγωγοί:
Προϊόντα άρτου: Γαβανάς Bakery, Pargas Bakery
Αρωματικά φυτά/βότανα: Agrofarm Gougousi
Ελαιόλαδο/ελιές: A33 Olive Groves of Halkidiki, Golden Tree, Klea, Marmaro Olive Oil, Rountos Olive Oil, Paschalas Olive Oil, Yannis olive Grove, Styliana Premium Olive Oil, Liocladi, Three of Life, Περίαπτον
Τυροκομικά: Καλανδαρίδης, Ντάντος, Σταθώρη Τυροκομική
Κρέας: Φάρμα Γιωρούδη Μαύρος Χοίρος
Μπίρα: Μέθια, Valtinger
Κρασί: Domaine Porto Carras, Αφυταίων Γαία, Μονή Χιλανδαρίου, Οίνος Γρηγοριάδη, Κτήμα Παπαθανασίου, Κτήμα Ταραζά, Konstantara Wines, Domaine Agrovision, Georgiadis Canteen, Tzikas Family Winery
Μέλι: Assa Honey, Μέλι Αρναίας Ρεπάνη, Μελοίδα
Ξηροί καρποί: Το Άριστον
To 2nd B2B HORECA EVENT επισκέφθηκαν ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού ΠΚΜ Χρήστος Μήττας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Δ.Σ του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΚΜ Θάνος Μπέγκας, σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo Αλέξης Τσαξιρλής, η Αράξια Γκαναπετιάν της Food&Drinks Expo by Detrop και οι εκπρόσωποι του TCB Δημήτρης Γανίτης και Ελένη Σωτηρίου.
Από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμμετείχαν ακόμη ο Α’ Αντιπρόεδρος Αντώνης Διαμαντόγλου, τα μέλη Ιορδάνης Αραβυσωνίδης, Σωκράτης Ηλιάδης, Δημήτρης Καραντώνης, Δημήτρης Κρημνιανιώτης, Γιώργος Μυγδαλάς και Κλεάνθης Σπανός.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η εταιρεία Chef Stories, Διοργανωτές Γαστρονομικών Εκδηλώσεων και Στρατηγικοί Σύμβουλοι Ανάπτυξης & Marketing.


















