Θέσπιση ενιαίου πλαισίου υποχρεωτικής κατάρτισης του προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων, καθορισμός όρων και προϋποθέσεων εκπόνησης, έγκρισης και υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2161/Β/06.05.2025 η Απόφαση Αριθμ. 110581 του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κου Κων/νου Τσιάρα με την οποία ορίζεται και δίνονται οδηγίες εφαρμογής για τη νέα διοικητική διαδικασία με επίσημο τίτλο «Θέσπιση ενιαίου πλαισίου υποχρεωτικής κατάρτισης του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων, καθορισμός όρων και προϋποθέσεων εκπόνησης, έγκρισης και υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης».
Η υπάρχουσα διαδικασία κατάρτισης του προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων διατηρείται σε ισχύ μέχρι 31.12.2025, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα προγράμματα κατάρτισης του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων.
Όλες οι βεβαιώσεις που έχουν εκδοθεί έως σήμερα βάσει της προηγούμενης διαδικασίας κατάρτισης του προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 14708/17.08.2007 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, καθώς και όσες εκδοθούν κατά τη διάρκεια ισχύος των μεταβατικών διατάξεων της 110581/2025, ισχύουν για πέντε (5) έτη από τη δημοσίευση της νέας υπουργικής απόφασης. Μετά την παρέλευση του ανωτέρω χρονικού ορίου, οι επιχειρήσεις τροφίμων υποχρεούνται να καταρτίσουν εκ νέου το προσωπικό, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 852/2004 και την 110581/2025.
Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο https://search.et.gr/el/fek/?fekId=780901